Νέα τεχνική υστεροσκόπησης με τεμαχισμό !

Για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλαδα, πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2016, η αφαίρεση ινομυώματος με υστεροσκοπικό τεμαχισμό, από το γυναικολόγο Πάνο Ξηρομερίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Υστεροσκοπικός Τεμαχισμός Ινομυώματος μήτρας

Η Υστεροσκόπηση είναι η επισκόπηση με ειδική κάμερα διαμέτρου 2-5 χιλιοστών της ενδομήτριας κοιλότητας. Κατά την εισαγωγή της κάμερας στην εσωτερική κοιλότητα της μήτρας χορηγείται παράλληλα από τον αυλό της κάμερας, υγρό διάλυμα ώστε να διαταθούν τα τοιχώματα της μήτρας και να έχουμε καλύτερη εικόνα του εσωτερικού της.

Η υστεροσκόπηση ενδείκνυται όταν υποπτευόμαστε παθολογία της εσωτερικής κοιλότητας της μήτρας (πολύποδας, ινομύωμα, υπερπλασία ενδομητρίου, συμφύσεις, συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας όπως ενδομήτριο διάφραγμα).

Σε περιπτώσεις μεγάλων ινομυωμάτων ή σε ινομυώματα σε θέση με δύσκολη πρόσβαση, η τεχνική του υστεροσκοπικού μηχανικού τεμαχισμού πλεονεκτεί! Δίνεται με αυτό τον τρόπο η δυνατότητα αφαίρεσης όλου του ινομυώματος χωρίς τον κίνδυνο θερμικού τραυματισμού από τον ηλεκτροκαυτηριασμό της κλασσικής υστεροσκόπησης, και χωρίς την ανάγκη δεύτερης υστεροσκόπησης.

Ο συνολικός χρόνος της επέμβασης είναι μικρότερος από την επεμβατική υστεροσκόπηση με ρεσεκτοσκόπιο.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με “μέθη” δηλαδή βραχεία νάρκωση.

Η νοσηλεία δεν ξεπερνά τις 3 ώρες συνολικά.